Last-mile distributie

Met DireXtion bent u in staat de last-mile distributie optimaal te ondersteunen. Verschillende aflever scenario’s worden ondersteund en zijn volledig naar wens in te richten. De intuïtieve app voor de chauffeur is zowel beschikbaar voor Android als voor IOS. Hiermee kunt u het delivery-proces op maat en foutloos uitvoeren en verhoogt u de klanttevredenheidsscore.

DireXtion ondersteund alle fase van de Plan-Do-Check-Act-circle.

Ordermanagement

Verzamelen, invoeren en beheren van orders. Verdelen van orders over depots, vaste ritten en/of postcodegebieden.

Verzamelen, invoeren en beheren van orders. Verdelen van orders over depots, vaste ritten en/of postcodegebieden.

Ritvolgorde optimalisatie binnen een rit of volledige tourplanning op basis van capaciteit. Ondersteund met kaartmateriaal.

DireXtion ondersteund verschillende planscenario’s. Er kan gepland worden op basis van vaste ritten en/of postcodegebieden (of combinaties van daarvan). Ook kan er gepland worden op basis van gewicht en volume van de zending waarbij rekening wordt gehouden met de beschikbare hoeveelheid voertuigen. In alle scenario’s wordt altijd rekening gehouden met de eventuele tijdsafspraken die er gelden voor de orders.

Het planalgoritme en het kaartmateriaal worden geleverd door de xServer componenten van PTV en zijn volledig in DireXtion geïntegreerd en worden gehost binnen onze eigen private-cloud.

Track & Trace

De uitvoering van ritten is zichtbaar op de kaart.
Uitzonderingen in het transportproces worden inzichtelijk gemaakt.

DireXtion biedt verschillende de mogelijkheden om goederen, zendingen en/of ritten te monitoren. Tijdens de uitvoering wordt de status bijgehouden en bij elke statuswijziging kunnen belanghebbenden worden geïnformeerd via sms of email, of bepaalde acties worden automatisch door het systeem uitgevoerd.

Zo heeft u altijd track op alle gebeurtenissen, krijgt u inzicht in de uitvoering en kunt u de voortgang van de uitvoering delen met bijvoorbeeld opdrachtgevers en/of ontvangers van de goederen.